Pähklise põhjaga kohupiimakook

Ilmselt on igaüks teinud lihtsat kohupiima plaadikooki, see ongi just selline lihtne kuid siiski pisur eriline ka ja seda just põhja poolest, milles on röstitud maapähkli puru, muutes koogipõhja eriliselt maitsvaks. Täidisele kasutasin sügavkülmast võetud tükeldatud rabarberit, mis kevadel sinna kookide tarbeks pandud sai. Kellel rabarberit sügavkülmast võtta ei ole võib kasutada muid marju või oodata peatset kevadet 🙂

Põhi:

1,5 dl nisujahu

1 dl kaerajahu

100 g võid

0,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl vaniljesuhkrut

50ml suhkrut

1 dl purustatud sarapuupähkleid

Täidis:

500g Ricotta kohupiimapastat

3 muna

1 dl suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

30 ml baileyst või muud koorelikööri

Rabarberit

Põhja jaoks sega omavahel jahud, küpsetuspulber, suhkrud ja sarapuupähklite puru. Haki või ning töötle köögikombainiga või noaga purutaoliseks taignaks. Puista tainas ning suru küpsetuspaberiga kaetud 26cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, või kuni 23×23 läbimõõduga kandilise vormi põhja. Tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi tahenema.

Sega kohupiimapasta, suhkrud, baileys ja munad ühtlaseks ja kreemiseks massiks. Vala põhjale. Riputa peale külmutatud rabarberiviile või muid väikseid käepäraseid marju. Küpseta 180C juures 30-40 minutit või kui täidis on tahenenud ning pealispind kuldne. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.