Kergelt tšilline juustupirukas

Mõnusalt tšilline juustupirukas, milles võib tugevama tšillimaitse saamiseks lisada tšillipipart.

Põhi:

75g võid

100g ricotta kohupiima

1 muna

200g jahu

1tl küpsetuspulbrit

1tl soola

1/4tl kuivatatud oreganot

Täidis:

2 karpi sweet chilli toorjuustu

3 muna

250 g mozzarella juustu

200 g riivjuustu

tšilline_juustupirukas_web2

1. Sega sulatatud võiga ricotta kohupiim, löö sisse muna ning sega ühtlaseks. Lisa sool ja oregano. Sega jahuga küpsetuspulber ning sega kõik taignaks kokku. Vooderda 24 või 26cm pirukavormi põhi ja ääred taignaga ning aseta täidise valmimise ajaks külmkappi.

2. Mikserda kokku toasoe toorjuust. Lisa ükshaaval munad ning vahusta ühtlaseks. Riivi mozzarella ning sega koos riivjuustuga täidisesse.

3. Kuumuta ahi 200C-ni ning küpseta pirukat 35 minutit. Lase pirukal enne serveerimist vähemalt 25 minutit jahtuda ning söö leigelt koos värske salatiga.tšilline_juustupirukas_web