Ahjupeedid leibjuustu ja tüümianiga

See on üks äärmiselt maitsev argipäevane roog, mis sobib ideaalselt iga liha kõrvale. Tegelikult on nii, et sellist või sellesarnast toitu sööme mingi liha kõrvale kindlalt nädalas korra või isegi paar. Mõnel korral olen Ahja juustu asendanud Halloumi juustu või mõne mahedama kitsejuustuga, kuid maitsvad on kõik kooslused ning mis peamine, praegusel haigus-haiguse küljes kinni perioodil – tervislik. Peet olevat üldse üks kasulik köögivili, mis puhastab maksa ainevahetust, tugevdab immuunsüsteemi ning soodustab punaliblede teket – nii et kõik peeti sööma 🙂

Vajad 2-3le:

3 keskmist toorest peeti

225g Ahja juustu

1 sl oliivõli

peotäis värsket tüümiani

soola

pipart

Koori peedid ning lõika paari sentimeetri suurusteks kangideks. Lõika ka ahja juust samasuurusteks kangideks. Sega oliivõlisse hakitud tüümian, sool ning pipar ning vala peetidele. Sega segamini. Vala maitsestatud peedid ahjuvormi, lisa juust. Kuumuta ahi 200C-ni ning küpseta (kergelt krõmpsude peetide saamiseks) 20 minutit. Keera ahjule peale grillfunktsioon ning pruunista umbes minut või paar kuni juust muutub krõbedaks.