Ricotta pliinid sibula, kalamarjaga ja hapukoorega

ma olen juba mõnda aega mõelnud et võiks proovida pliine tega ricottast, kuid küll on jäänud tatrajahu ostmata ning küll on kimbutamas mind kõhuviirus, mis teatavasti hoiab mind köögist võimalikult kaugele. Aga nüüd, enne jõule sai see asi ära proovitud ning tulemus oli väga mõnus. Kui muidu valmistatakse pliine taignast, kus kasutatakse pärmi siis minu versioonis sai pärm ja piim asendatud ricottaga. Nii et aastavahetuse lauale on pliinid, sellisel kujul valmistatult, kindlustatud.

umbes 12 keskmiselt paksemat pliini:

2 muna

pisut soola

200 g ricotta kohupiima

2 sl nisujahu

3 sl tatrajahu

sidrunipipart

kalamarja

sibulat

hapukoort

1. Vahusta munad vähese soolaga kohevaks, sega hulka ricotta ja maitsesta soola ja sidrunipipraga. Lisa jahud ning sega ühtaseks.

2. Küpseta pliinid keskmisel kuumusel kuldseks ning serveeri peeneks hakitud sibula, kalamarja ja hapukoorega.