Punane kalkunisupp seemneleiva õhikutega

Lihtne, kiire ja ülimalt maitsev – rohkem ei olegi midagi lisada. Hakitud kalkuni kintsuliha võib asendada ka kvaliteetse hakkliha või delikatess kanahakklihaga.

Vajad:

250 g hakitud kalkuni kintsuliha

1 küüslauguküüs

pool sibulat

soola

pipart

1 suurem porgand

pool suvikõrvitsat

2 dl tomatipastat

100 g Sweet chilli toorjuustu

1 tl supimaitseainet (nt Kubija ürditalu)

1 sl  köögivilja fondi (või puljongikuubik)

 

1. Pruunista kalkuni kintsuliha hakitud sibula ja küüslauguga. Maitsesta soola ka pipraga.

2. Kuumuta 1 liiter vett keemiseni. Riivi jämeda riiviga või ribasta porgand ja suvikõrvits. Tõsta praetud kalkuniliha ja köögiviljad keevasse vette, lisa köögiviljafond ja supimaitseaine. Keeda paar minutit, lisa tomatipasta ning toorjuust. Lase keema tõusta ning maitsesta soovi korral soola ka pipraga.

Kõrvale serveeri seemneleiva õhikuid. Selleks lõika tahenenud leib võimalikult õhukeseks. Kuumuta ahi 70C-ni ning kuivata õhukesi leivaviile kuni õhikud muutuvad krõbedaks.