Kergelt apelsinine šokolaadikook

Detsember on aeg, kus apelsinid ja mandariinid on kõige paremad ning mõlemad sobivad šokolaadiga ideaalselt kokku. Detsember on ka jõulukuu kus jõululaual olev toit on enamasti rammus ning magustoit selle lõpetuseks võiks ju olla pigem kergem. Siiski siinkohal on tore just vastupidiselt teha ning jõuluõhtu lõpetuseks  võiks olla üks kange mõru kohv ning luksuslikult tunduv kreemiselt imemaitsev šokolaadikook. 

Apelsinine šokolaadikook_web

See kook on kindlasti minul jõululaual, sest sel aastal on meil jõulud teisiti ning külla on oodata suuremat seltskonda, selliseks puhuks ongi ju ideaalne võimalus magustoit juba eelmisel päeval valmis küpsetada ning magustoidu serveerimiseks kook lihtsalt lahti lõigata, et siis kõik koos saaksid mõnusalt kooki nautida.

Vaja läheb: 

180 g digestive küpsiseid

80 g võid

6 karpi Milka toorjuustu

4 muna

3 sl Cointreau likööri

1 tl riivitud apelsinikoort

1 tl vaniljesuhkrut

70 g tumedat šokolaadi

50 g valget šokolaadi

jõhvikaid

Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisesegu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidise valmistamiseks mikserda kokku toasoe toorjuust, apelsiniliköör, riivitud apelsinikoor, vaniljesuhkur. Lisa ükshaaval munad ning mikserda kuni segu on ühtlane. Vala täidis koogipõhjale. Sulata šokolaad ning nirista koogile. Huvitavama tulemuse saamiseks võid kahvliga tumeda šokolaadi sees sik-sakke vedada.

Eelkuumuta ahi 160C-ni (soovitavalt tõsta ahju põhja kuumakindel nõu, mis on täidetud veega) ning küpseta kooki 60 minutit, lase ahjust välja võtmata rahulikult jahtuda ning tõsta umbes tunni möödudes üleööks külmkappi.

Enne serveerimist sulata valge šokolaad. Kasta jõhvikad šokolaadi sisse ning kaunista kook.

Apelsinine šokolaadikook_web2