Ricottakarask mozzarellaga

Mõnus vaheldus poest ostetud leivale ja saiale ning küpsetatud soe ja veniv mozzarella annab karaskile veel eriliselt mõnusa maitse.

Vajad:

200 g ricotta kohupiima

2 dl piima

2 dl täistera nisujahu

1 dl nisujahu

1 muna

0.5 sl suhkrut

1 tl soola

1tl soodat või küpsetuspulbrit

1 sl oliivõli

125 g mozzarellat

kuivatatud oreganot

Sega ricotta, piim, muna, suhkur ja sool. Sega jahud ja sooda (või küpsetuspulber) ning lisa taignale. Viimasena lisa oliivõli. Sega kõik taignaks. Küpsetamiseks on mugav kasutada keeksivormi ja sealt on karaskit lihtne kätte saada kui vormi sees kasutada küpsetuspaberit. Vala tainas vormi. Suru kangideks lõigatud mozzarella taignasse ning puista peale oregano, küpseta 180C juures 45-50 minutit. Lase jahtuda ning söö soojalt.