Tiramisumaitseline juustukook

Tegemist on siin juba järgi proovitud retsepti täiendusega. Kuigi on nii, et kui üks retsept on blogi jaoks valmis saanud siis korduvale katsetamisele või täiendamisele retsept siiski ei lähe – see oli aga erand sest ka originaalretsept oli lausa imeline ja poleks pidanud seda üldse muutma, kuid siiski pidasin vajalikuks seda pisut kohandada ning tulemus sai veelgi maitsvam ja mis olulisem, lihtsam. Kaunistuseks ja hapukat nooti andma said punased sõstrad, mida veel septembris vanaisa juurest põõsalt leidsin aga kasutada nii värskeid kui ka kõiki hapukamaid marju mis on võetud sügavkülmast.

tiramisujuustukook_web
Põhi:

150 g digestive küpsiseid

50 g võid

1 tl kakaopulbrit

Täidis:

30 keelekese küpsist

100 ml espressot või kanget kohvi

3 sl Kiiu torn koorelikööri (võib panna ka amarettot või kohvilikööri)

800 g maitsestamata toorjuustu

150 g ricotta kohupiimakreemi

2 dl suhkrut

1tl vanillsuhkrut

3 muna

Kaunistamiseks: 


riivitud 70% šokolaadi

punaseid sõstraid või muid hapusid marju (või külmutatud)

tiramisujuustukook2_web

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kakaoga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Säti küpsised vormi äärde püstiselt ritta. Sega omavahel espresso ja kooreliköör. Lisa toorjuust, ricotta, suhkur, vanilljesuhkur ja munad. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmkapis. Kaunista tumeda šokolaadi ja hapukate marjadega.

tiramisujuustukook3_web