Toorjuustu kook valge šokolaadi ja mustikatega

Mustikaid veel metsas leidub ja mu ämm läks mustikal käimisega pisut hoogu, heas mõttes muidugi. Kuna mu sügavkülm oli nii punnis, et midagi sinna ei mahu siis pidin värsketest mustikatest midagi maitsvat välja mõtlema. Minu meelest sobivad mustikad ja valge šokolaad imeliselt hästi kokku. Kook on valmistatud ühe mu eelnevalt valmistatud koogi järgi, seda siiski seetõttu, et see kook on meie pere, ja ka juba välja paljude meie tuttavate suur lemmik. Eriti hea on kook siis kui kasutada valget šokolaadi tervete metspähklitega või lisada röstitud metspähkleid koogisegule. Retsepti kirjelduses on antud koogi valmistamine 24-cm koogivormis, kuid ise kasutasin väikeseid portsionvorme, mid tõenäoliselt igas majapidamises ei leidu.

Vajad:

Põhi:

180 g digestive küpsiseid

80 g võid

Täidis:

600 g maisestamata toorjuustu

2 sl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

300 g valget šokolaadi tervete metspähklitega (nt Ritter sport)

400 g mustikaid

1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24-cm koogivormi.

2. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga kreemjaks.

3. Sulata valge šokolaad, jahuta paar minutit ning sega toorjuustuga. Vala toorjuustu-šokolaaditäidis küpsisepõhjale. Vala peale mustikad ning suru pisut täidisesse. Tõsta kook enne serveerimist külmikusse, vähemalt 4 tunniks tahenema.