Kreemine kana-makaronivorm

Üks lihtne ja mõnus suvine vormiroog, maitseb kui pitsa aga on hoopis pastaroog. Retsepti komponentidest jätkub 6-8-le sööjale, kuid kõik sõltub sööjate isust, sest ülesöömise oht on garanteeritud.

kana-makaronivorm_web

Vajad:

200 g väikeseid makarone (keetmata)

400 g kana kintsuliha

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

2 viilu suitsupeekonit

2 tomatit

150 g suvikõrvitsat

250 g mozzarella kirsse

2 dl köögiviljapuljongit

400 g (2 karpi) Philadelphia murulauguga toorjuustu

soola

pipart

oreganot

1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees, peaaegu pehmeks, kurna.

2. Haki kintsuliha väikesteks tükkideks. Tükelda sibul, suitsupeekon ja küüslauk. Prae kana kintsuliha, sibula, suitsupeekoni ja küüslauguga krõbedaks ning maitsesta soola, pipraga. Sega keedetud makaronid segu hulka.

3. Lõika tomat ja suvikõrvits suupärasteks tükkideks. Tükelda mozzarella kirsid neljaks.

4. Valmista fondist või puljongikuubikust puljong ning sega toorjuustuga.

5. Sega kõik komponendid ahjuvormis kokku, raputa peale värsket või kuivatatud oreganot ning küpseta 180C ahjus 25 minutit.

kana-makaronivorm_web2