Soolaoad

Seda ei saa nüüd eriliseks retseptiks nimetada, kuid hea on igaljuhul, eriti külma keefiriga. Minule tuletab see taaskord meelde lapsepõlve suve vanaema juures, kus keedeti suur potitäis soolaube mille kõrvale jõime samut külma keefiri. Paraku olengi ma hetkel ainus kes neid siin majas ube sööb. Küll on meil lastga kokkulepe, et igast söögist tuleb üks amps võtta ja kui siis toit ei meeldi võib söömata jätta. Nagu ikka, siis ka sel korral tehti alguses koledaid nägusi ja lõpuks kui see üksainus amps võetud sai, polnudki asi nii hull ja mõni tund peale söömist oldi nõus neid veelkord proovima. Eks näis, kui mul veel peaks ubade isu peale tulema kas siis on mul kahvlikaaslasi.

1 kg värskeid põldube

2 sl meresoola

Pese oad jooksva veel all puhtaks, pane suurde potti ning vala peale külm vesi. Keeda ube umbes 15 minutit ning maitsesta alles siis soolaga ning keeda veel 15-20 minutit. Kurna ning söö soojalt klaasi külma keefiriga.