Soojad kukeseene saiad

Nagu on teada juba varasemast ajast, pole ma eriline seenesõber. Kuid siiski olen ära õppinud kukeseente söömise. Kes üldse seeni ei söö, soovitan seda võileiba kasvõi natukene proovida ja võin enamasti kindel olla et hirm kukeseente osas kaob kui võluväel. Kukeseened võib siiski väiksemaks lõigata, aga minule meeldib just selliselt, suupäraselt suurtena neid võileiva vahel süüa ning just murulauguga toorjuust annab röstitud, krõbedal saial vapustava kreemise põhja ja kergelt krõmpsud kukeseened on seal peal on lausa jumalikud. Täitsa imelik, aga isegi seda postitist kirjutates hakkasid mul süljenäärmed tööle 🙂

Antud retsepti kogusest valmib 4 saia, kuid seenesema suutäie saamiseks võib pealmise osa saiast ära jätta. Väiksemate suupistete saamiseks võib hoopis kasutada bruschettat.

Vajad:

4 Fresh kahepoolset kaeraleivakest

250 g värskeid kukeseeni

50 g võid

1 sibul

murulauguga toorjuustu

soola

pipart

1. Rösti kaeraleivakesed rösteris krõbedaks.

2. Haki sibul. Prae kukeseened ja sibul võiga, kuni suurem vedelik seentest on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Haki murulauk ning sega toorjuustuga, maitsesta vähese soolaga või kasuta murulaugu toorjuustu.

4. Määri saiale korralik kiht murulaugu toorjuustu, tõsta peale soojad, praetud kukeseened ning saia pealmine pool. Söö kohe.