Rikkalik kanapirukas rukkipõhjal

See sai küll üks väga rikkalik pirukas. Täitis kõhtu ja põhi, mis oli valmistatud rukkijahust maitses pisut teistmoodi kui tavaline pirukas.

Vajad:

3 dl rukkijahu

80 g võid

3 sl külma vett

250 g ricotta kohupiimapastat

3 sl piima

1 muna

soola

pipart

400 g kana kintsuliha

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

100 g feta juustu

100 g suvikõrvitsat

150 g tomatit

riivitud juustu

1. Haki külm või ja rukkijahu (või haki noaga) ühtlaseks. Lisa külm vesi ja sool ning sega ühtlaseks. Vooderda 12x24cm (või 24cm diameetriga) lahtikäiv pirukavorm võiga ning suru tainas vormi põhja ja äärtele. Aseta 10 minutiks külmkappi tahenema.

2. Haki sibul ja küüslauk väiksemaks. Lõika kana suupärasteks tükkides, maitsesta soola ja pipraga ning prae koos sibula ja küüslauguga kergelt krõbedaks.

3. Samal ajal kuumuta ahi 200C-ni ja küpseta pirukapõhja 10 minutit.

4. Sega ricotta, piim ja muna ühtlaseks. Maitsesta sooa ja pipraga.

5. Lõika tomat ja suvikõrvits viiludeks ning feta juust kuubikuteks.

6. Kui pirukapõhi on küpsenud vala põhjale ricottasegu, sellele jaga praetud kana koos sibula ja küüslauguga. Tõsta vahele ja peale feta, millele lisa suvikõrvitsa ja tomati viilud. Kõige peale võid riputada pisut riivitud juustu.

5. Küpseta 200c juures 20-25 minutit. Serveeri soojalt!