Mustsõstra šokolaadi ricottakook

On mulle ja mu perele ikka seda koogi soolikat antud. Kord nädalas ma kohe pean ühe koogi tegema ja ära sööma. Selles osas on mu pere tubli, üksi kook ei jää külmkappi kauemaks kui paariks päevaks ning võib öelda, et suhteliselt rõõmuga süüakse ära soolane toit, kui on teada, et sellele järgneb kook. See kook on käepärastest vahenditest leiutatud kook, mis põhineb pisut eelmisel aastal valmistatud koogil. Nii et need kellele sai see eelmine kook südamelähedaseks võiks proovida ka seda – luban, pettuma te ei pea 🙂

Vajad:

1 pakk Erika tordipulbrit

100 g võid

Täidis:

750 g ricotta kohupiimapastat

2 muna

2 sl suhkrut

100 g tumeda šokolaadi tükke

500g mustsõstraid

1. Sega tordipulbriga toasoe või ja mudi kuni saavutad purutaolise massi.

2. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning puista pool purust koogivormi põhja. Suru kergelt kinni.

3. Vahusta munad ja suhkur kergelt vahule. Lisa ricotta ning sega läbi. Vala pool täidist koogipõhjale, puista peale šokolaadi tükke. Vala peale ülejäänud täidis ning kata mustsõstardega ja järelejäänud puruga.

4. Kuumuta ahi 180C-ni ning küpseta 35 minutit. Lase koogil täielikult maha jahtuda ning hoia üleöö külmkapis.