Täisterajahust pannkoogid värskete suvemarjadega

See retsept sai valmistatud tegelikult asjaolul, et külmikus ootas kohupiim koogi sisse saamist aga minu laiskuse ja laste pealekäimisel, valmisid hoopis pannkoogid. Plaanis polnud ei uue retsepti valmistamine ega pildistamine aga kuna esimesel korral valminud koogid said imemaitsvad siis teistkordselt mōōtsin juba koguseid, et retsept jäädvustada. Eks tihti juhtubki nii, et kui mõtled “Ah teen täna mingi lihtsa toidu, vaatan mis kapis on ja ei viitsi fotokat välja ka võtta” kujunevad selliseks et hiljem, kui hammas on toitu löödud, tõded, et oleks võinud siiski koguseid mõõta – täpselt nii juhtus ka nende pannkookidega. Kuigi mina ei ole meie peres pannkookide valmistaja, vaid selleks on mu mees, siis vahest tuleb ette olukordi, kus mees on merel või komandeeringus ning lapsed soovivad pannkooke. Eks ma siis ikka proovin teha aga selliseid, nagu mees oskab valmistada, imeõhukesi ja suuri – mina teha ei oska. 🙂 Sellest kogusest valmib umbes 12 kooki aga kuna need koogid on tōesti ülihead, seda eriti soojalt koos värskete marjadega vōi toormoosiga, kaovad nad ilmselt ka teiegi laualt imekiirelt, seega soovitan vōtta kindlasti topeltkodus komponente. Koogi taigna kontsistents kvalifitseerub pigem lusikakookidele ja ülepanni kookide jaoks, on liiga paks.

Vajad:

200 g ricotta kohupiima

1-2 sl demerara suhkrut

1 dl täistera nisujahu

1 muna

1 dl keefiri

1-2 sl sidrunimahla

1/2 tl söögisoodat

Sega kokku jahu ja söögisooda. Vahusta kergelt muna, lisa suhkur ja ricotta. Sega hulka jahu ja keefir ning pisut sidrunimahla. Prae keskmisel kuumusel kuni koogid on kuldsed ja krōbedad. Serveeri soojalt värskete marjade ja jäätisega.