Vormileivatort

Sellise vormileivatordi idee andis Dagris ning ma ei saanud seda hiilgavat ideet mitte kasutamata jätta.

1 päts rukkileiba

150g põdraliha täissuitsuvorsti

100g hapukoort

150g majoneesi

200g Felixi kurgi – sinepisalatit

2dl aedviljapuljongit immutamiseks

Viiluta leib horisontaalselt. Haki põdralihast suitsuvorst hästi peeneks või kasuta peenestamiseks köögikombaini. Sega hapukoore ja majoneesiga. Vooderda serveerimisaluse või leiva suurune ahjuvorm toidukilega. Tõsta nõu põhja leiva alumine kiht. Immuta korralikult aedviljapuljongiga (muidu võib leib jääda kuivaks) Määri peale  kurgi- sinepisalat. Immuta teine kiht mõlemalt poolt puljongiga ning määri peale põdravorsti-majoneesisegu. Jätka kihtidega kuni kõik komponendid on kasutatud ja pealmiseks kihiks jääb leib. Kata leib toidukilega ning aseta külmkappi vähemalt 4-5 tunniks maitsestuma. Serveerimiseks eemalda toidukile ning lõika leivatort viiludeks.