Kartuli-tomati ahjuvorm

Lihtne toit argipäevaks. Sobib ideaalselt liha kõrvale.

kartuli-tomativorm_web2

Vaja läheb (3-4 portsionit):

500 g kartulit

400 g tomatit

1 suuem sibul

oliivõli

soola – pipart

100 g riivjuustu

3 dl vett

kartuli-tomativorm_web

1. Viiluta tomat, kooritud kartul ja sibul ühtlasteks viiludeks.

2. Kuumuta ahi 180C-ni ja määri ahjuvorm ohtralt oliivõliga kokku.

3. Lao vormi põhja sibul, sellele kartul ja tomat. Maitsesta soola ja pipraga, piserda pisut oliivõliga ning raputa peale riivjuust.

4. Korda kõikide komponentidega samamoodi ning viimase kihina lao sibul, kartul ja tomat vaheldumisi. Maitsesta soola ja pipraga, piseda peale oliivõli ning kata riivjuustuga. Vala peale vesi ning pane vorm ahju.

5. Küpseta umbes tund aega või kuni kartulid on pehmed. Kartulite pehmenemise aeg sõltub kartuli viilu paksusest, seega enne vormi ahjust eemaldamist on mõistlik kartulit proovida.