Moosi-kohupiima plaadikook

Plaadikook on vana klassika sest mina mäletan moosi ja pealt krõmpsuva puruga kooke juba lapsepõlvest, kui ema ja vanaema neid aegajalt valmistasid. Kuna varsti algab juba uus marjahooaeg, okei-okei alles tulid esimesed kevadilmad 🙂 aga jah, noh põhimõtteliselt ei ole uute marjade saamiseni enam kaua aega jäänud ja eelmise aasta moosid on vaja ju kuidagi ära realiseerida. Mis saabki olla parem, kui valmistada nendest hea plaadikook. Minul oli ämma poolt valmistatud õuna-sidruni-kaneeli ja tsillimoos, kuid imeliselt peaks sobima iga tavaline õuna või muu moos.

Vaja läheb:

500 g muretainast

280 g moosi (nt õunamoosi)

mandlilaaste

400 g ricotta kohupiima

250 g ricotta kohupiimapastat

1 dl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

2 muna

1 pakk Vilma Erika koogipulbrit

90 g võid

30 ml külma vett

Rulli jahusel pinnal toasoe muretainas ahjuplaadi suuruseks. Kata võiga määritud ahjuplaat muretaignaga. Määri peale moos ja riputa üle mandlilaastudega. Vahusta muna suhkru ja vaniljesuhkruga ühtlaseks. Sega juurde ricotta kohupiim ja kohupiimapasta. Kata plaadikook kohupiimamassiga. Purukatte valmistamiseks sulata või ja sega kokku koogipulbriga, lisa vähehaaval külm vesi ning mudi, kuni tainast moodustub purutaoline tainas. Jaota purutainas plaadile, küpseta 180c juures 30 minutit.

Sobib süüa jahtunult või soojana vaniljejäätisega.