Lihtne Caesar isevalmistatud caesari kastmega

caesar2_blog

Juba aastatagusest postitusest olin ühele tuttavale “võlgu” caesari kastme retsept,i aga kuna vahepeal ei ole kodus olles caesari salati isu peale tulnud, siis selletaha on see retsepti kirjapanemine ka jäänud. Ei tea kas kevad on tulemas või mis, aga mõte caesarist oli mu pähe nii kiivalt juurdunud, et pidin valmistama omale ühe hea, lihtsa ja maitsva caesari. Mida muideks sõib kohe mitu-mitu päeva lõunasöögiks ja hommikusöögiks jne et isu ikka rahuldatud saaks. Kõige lihtsam on valmistada nö lihtne caesar aga alati võib sinna juurde panna kapis leiduvat sh serveerida juurde kala või kanafileed.

caesar4_blog

rooma salatit

muud sorti salatit

kirsstomateid

täistera röstsaia viile  

parmesani juustu

Kastme jaoks (valmib u 120g kastet):

1 dl Felix klassikalist majoneesi

1 sl värskelt riivitud parmesani

1 tl Worchesteri kastet

1 küüslauguküüs (pressitult)

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

soola

pipart

suhkrut

1. Esmalt valmista saiakrutoonid. Lõika röstsai ühtlasteks kuubikuteks. Jaota ahjuplaadile ning rösti 180C ahjus, kuni saiakuubikud on kuldsed ja krõbedad.

2. Kastme jaoks sega kõik kastmekomponendid kokku ning lase külmkapis u 30 min maitsestuda. Kui ooteaeg on möödunud maitse kastet ning maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja suhkruga.

3. Rebi salatist suupärased tükid, poolita kirsstomatid ja jaga ühtlaselt koos saiakuubikute ja riivitud parmesani viiludega taldrikule. Soovitan igaühele serveerida salat taldrikule, kuhu siis igaüks ise saab vastavalt soovitud kogusele salatikastet peale piserdada, selliselt ei muutu salat ka nässakaks ja näib oluliselt apetiitsem.

caesar_blog