Frittata rukola, suitsuvorsti ja ricottaga

Frittata ei ole mingi imeloom vaid on itaalia omlett.

Omlett on teadagi ju hommikusöök, aga ma valmistasin seda maitsvat rooga hoopis lõunasöögiks. Kui omletist jääb midagi üle sobib see ka ideaalselt röstsaiale. Mu kapis on juba ammu ootanud need väikesed vormid oma aega, ja nüüd mõtlesin rakendada neid hoopis ahjuomleti valmistamiseks. Täiesti vabalt võib seda omletti valmistada hoopis kõrgemate äärtega ahjuvormis või kinnises pirukavormis.

Vajad:

3 muna

200 g maitsestama toorjuustu või

1 paprika

soola-pipart

150 g  suitsusardelli või muud suitsuliha

peotäis rukolat

100 g ricotta kohupiima

värskelt riivitud parmesani

Esmalt rösti paprikad 250 C ahjus, kuni paprikad muutuvad äärtest pruunikateks. Samal ajal vahusta munad ning sega hulka toasoe toorjuust, maitsesta soola ja pipraga.

Määri ahjunõu(d) kergelt oliivõliga. Kui kasutad mitut portsjoninõud jaga munasegu ühtlaselt ahjunõudesse. Lao peale viiludeks lõigatud suitsusardell või muu suitsuliha, röstitud paprika, ricotta ja rukola. Riivi peale parmesani ning küpseta 200C ahjus umbes 30 minutit.