Cassata juustutort

Cassata või Sitsiilia cassata on itaalias väga populaarne kook, mida traditsiooniliselt valmistatakse kihiti laotud biskviidist ja ricottast ning kook on kaetud värviliste suhkrustatud puuviljadega. Itaalias käies oli meil hotelli nurgapeal oivaliste kookidega kohvik ja sealt jäi see kook hinge kripeldama, kuniks nägin Delicious ajakirjas väha ahvatlevat cassata juustukooki. See retsept ongi inspiratsiooni saanud nimetatud ajakirjast ja ma ei tea kuidas ma varem selle peale ei tulnud, et seda on ju imelihtne valmistada želatiiniga. Algselt retsepti sai päris suures osas muudetud käepärasemaks. Tulemus oli väga hea ning kuna kasutasin koogi sees kookose valget rummi, mille viimaselt kariibide reisilt olime kaasa toonud. Siiski vaatasin ringi ka siinses kaubandusest, kuid kookose rummi ei leidnud aga suures valikus on pinacolada rumme, seega see peaks väga hästi sobima, või kui ka seda rummi ei ole või ei raatsi osta võib kasutada tavalist valget rummi. Autenses cassatas kasutatakse suhkrustatud puuvilju aga kuna meie kaubandus on selles osas suhteliselt vaene või e-aineid täis ekseplare võtsin vabaduse kasuta tavalisi kuivatatud aprikoose, pistaatsiapähkleid ja granaatõuna seemneid mis kokkuvõtlikult sobisid nii värvi kui ka maitse poolest ideaalselt. Aga kellelgi ei ole keelatud kasutada muid, meelepärasemaid kuivatatud puuvilju või omavalmistatud sukaadi.