Ricottastruudel martsipani ja astelpajumarjadega

Üks äärmiselt lihtsalt valmistatav pirukas, kui sul külmkapis on külmutatud pärmi-lehttainast. Kindlasti võib seda valmistada ka filotaignast, mis annab pirukale õhulist krõbesust või ainult lehttaignast. Mina kasutasin astelpajumarju, kuna mul peas keerles ammusest ajast ricotta ja astelpajumarjade kooslus ning siis kui mu naabrinaine oli mulle karbitäis neid ilusaid ja kollaseid marju toonud ei saanud mõte enam vaka alla jääda vaid vajas produtseerimist. Välja kukkus väga hea ning eriti hästi maitses soojalt vaniljejäätisega.

ricottastruudel2_blogi

Vajad:

500 g pärmi-lehttainast

400 g (2 pakki) ricotta kohupiima

2 muna

50 ml suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut (1/4tl vaniljeseemneid)

150 g küpsetusmartsipani

150 g astelpaju marju

peale määrimiseks 1 muna

Sulata pärmi-lehttainas. Sega kokku ricotta, muna, suhkur ja vaniljesuhkur. Riivi küpsetusmartsipan ning sega koos astelpajumarjadega ricottatäidisesse. Määri täidis taignale, keera rulli. Suru ääred kõvasti kokku. Määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 200C juures 15 minutit. Serveerida sobib hästi koos vaniljejäätisega.

ricottastruudel_blogi