Õuna-pohla martsipani ricottakook

kook mis pildi saamiseks vajas teistkordet küpsetamist. Tõeliselt lihtne kook ainult vajab aega jahtumiseks tahenemiseks ja maitsestumiseks.

martsipanikook5blogi

Vajad:

1 pakk juubeli tordipulbrit

150 g võid

300 g ricotta kohupiimapastat

175 g hapukoort

150 g martsipanikoogi massi (Odense)

2 muna

200 g kooritud ja puhastatud õunu

100 g pohli

Sulata või ja sega juubeli tordipulbriga. Vooderda 24cm koogipõhi küpsetuspaberiga ning suru segust 2/3 koogivormi põhja. Sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor ja munad ning vala koogipõhjale. Kuna see martsipanimass on suhteliselt pehme siis haki noaga väikesteks kogusteks ning jaota ühtlaselt kohupiimasegule. Lisa õunad ja pohlad. Kõige peale puista ülejäänud juubelitordi pulbrist valminud puru. Küpseta 200C juures 30 minutit. Jahuta täielikult ning võimalusel hoia kooki paar tundi enne serveerimist külmkapis.


martsipanikook2

*Odense tooteid andis katsetamiseks Kalev