Milka toorjuustu brownied

Ma arvan, et sõna Brownie ütleb juba kõik. Siinse retseptiga pole tegu küll traditsiooniliste brownidega, kuid kindlasti ei jää need alla algupärasele – mõnusalt “niisked” ja maitsvad. Pealmine kiht ei tulnud krõbe aga see ei pidanudki tulema kuna on tingitud sellest, et pealmine kiht on toorjuustukiht – proovida tasub siiski ja minu pidurdamatu magusaisu rahuldas täiesti. Räägib magusahoolik, sest viimasel nädalal puhkusel olles olid magusas buffees söögikõlbulikud vaid puuviljad ja mingid koogid mis olid valmistatud liivataiga põhjale määritud šokolaadi-pähklisegust.

milka_brownied_blog

Browniekihi jaoks:

175g (1 karp) Philadelphia Milka toorjuustu

125 ml pruuni suhkrut (nt demerara)

120 ml kakaod

80 g võid

4 muna

0.5 dl jahu

Juustukihi jaoks:

200g (1 karp) Philadelphia toorjuustu

175g (1 karp) Philadelphia Milka toorjuustu

1dl tuhksuhkrut

1tl vaniljeekstrakti

2 muna

1. Sega kokku toasoe milka toorjuust, demerara suhkur ja kakao. Sega kergelt läbi. Lisa munad ja sulatatud või. Mikserdada läbi ning lisa jahu. Vahusta kergelt.

2. Võta teine kauss ja vahusta kergelt toasoe toorjuust, Milka toorjuust, tuhksuhkur, vaniljeekstrakt ja muna.

3. Kuumuta ahi 170Cni. Vooderda kandiline koogivorm või ahjunõu küpsetuspaberiga. Vala vormi põhja brownie kiht (tumedam toorjuustu segu) ning määri ühtlaselt laiali. toorjuustukihi laotamiseks kasuta lusikat ning jaga kogu tainas ühtlaselt ja ettevaatlikult brownie kihile. Kihi ühtlustamiseks võid spaatli abil kihi tasaseks siluda. Küpseta 40 minutit. Jahuta, lõika ruutudeks ning naudi.