Ricottaküpsised piimašokolaadi tükkidega

Lapse lasteaias on igal aasta jõulukuul tore traditsioon, kus lasteaeda pannakse püsti jõulukohvik ja jõuluturg, millest saadud raha läheb rühma lastele mänguasjade või muude vajalike asjade ostmiseks. Sel aastal koguti raha Legode tarbeks ning lapsevanemad-lapsed võisid vabatahtlikult küpsetada, meisterdada mis siis laadal maha müüdi. Minu panus  oli üle 100 küpsise – nojah läksin pisut hoogu aga hea eesmärgi nimel alati valmis!
Kellel aga veel on jõulupakki midagi maitsvat valmistada siis siit hea ja lihtne retsept mis kingisaajat küll rõõmustaks 🙂

ricotta_kypsis_3
Vaja läheb:
125 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vaniljeekstrakti
200g ricotta kohupiima
250g kvaliteetset nisujahu
1/2 tl söögisoodat
1/4 tl soola
100g Piimašokolaadi nööpe

ricotta_kypsis_2

Vahusta või ja suhkur, lisa tugevalt vahustades ükshaaval munad. Lisa vaniljeekstrakt või vaniljesuhkur ning ricotta kohupiim. Sega eelnevalt jahuga segatud nisujahu, söögisooda ja sool. Lisa šokolaadinööbid ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusika suurused pätsikesed. Küpseta 180C juures umbes 10 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Lase täielikult jahtuda.