Pohla-pähkli-apelsini kettad

Kolmandaks küpsisevahetuse küpsisteks valmistasin pohlade pähklitega apelsinimaitselisi kettaid.
jõhvika_pähkliküpsis
Vaja läheb: 100 g pohli või jõhvikaid

100 g India pähkleid

30 g palmisuhkurt (või tavalist suhkrut)

100 g võid

1,25 dl suhkrut

1 muna

1 suure apelsini koor (u 4-5g)

1 tl küpsetuspulbrit

3 dl nisujahu

Purusta köögikombainis pohlad või jõhvikad, india pähklid ja palmisuhkur peeneks pastaks. Aseta külmikusse tahenema, kuniks valmistad küpsisetainast. Vahusta või ja suhkur. Mikserda juurde muna ja apelsinikoor. Lisa vähehaaval jahu kuhu on sisse segatud küpsetuspulber. Sega tainast kuni kõik on ühtlane. Kata kauss kilega ning aseta külmikusse vähemalt 1 h tahenema. Kui tainas on tahenenud rulli tainas kahe küpsetuspaberi või toidukile vahel lapikuks. Määri pohalsegu keskele ning rulli tainast piklik vorst. Soovitan valminud rulli veel vähemalt üleööks külmikusse tahenema jätta, kuna siis on ühtlaseid viile parem lõigata, aga kui aega napib (nagu minul) võib kohe ka 1 cm kettad lõigata. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning küpseta 180C juures 8-10 minutit.

* retsept mugandatud  Baked by Rachel blogist