Võileivatort ricottatäidise ja suitsukanaga

Isadepäev ei saa ju kuidagi mööduda tordita ning mis veelgi parem oleks, kui võileivatort. Proovisin selkorral täidist valmistada pisut tervislikumalt, ehk siis tavapärase hapukoore asemel kasutasin ricotta kohupiimapastat, koos majoneesi, hapukoore ja hot dogi kastmega, mis tegelikult maitseb pisut kui magus sinep ja andis kastmele mõnusa maitsenüansi.

Vajad:

12 viilu täistera röstsaia viilu

250g ricotta kohupiimapastat

100 g hapukoort

100 g majoneesi

2 sl Felixi Hot dogi kastet

soola

sidrunipipart

 250 g suitsutatud broilerikintsuliha

1/2 pikka värsket kurki

1 paprika

 

1. Lõika saialt koorikud ära. Sega kõik kastme komponendid kokku.

2. Haki suitsutatud broileri kintsuliha, värske kurk ja paprika väikesteks kuubikuteks.

3. Lao 3 saiaviilu serveerimisalusele, määri saiale kastmesegu. Puista peale suitsukana ja kurk. Määri saiale kastet ning aseta (kastmega pool allapoole) kana ja kurgile. Tee nii ka ülejäänud saia viiludega. Kata saiakiht ka pealt kastmega, korda täidise, kana ja kurgi/paprikaga kuni kõik komponendid on otsas. Viimasena kata sai pealt ja külgedelt kastmega ning kaunista sulle sobival viisil. Aseta külmikusse paariks tunniks tahenema.