Pirukapidu – minicroissantid peekoni ja parmesani ning milka toorjuustuga

Tundub, et tõesti on meil pirukapidu toimunud aga oli ka pidu ja niisama söögipidu. Tegelikult sai kaks esimest pirukat valmistatud lapsele lasteaeda isadepäevapeoks.

Minicroissantid peekoni ja parmesaniga

vajad:

500g pärmi-lehttainast

100g suitsupeekonit

50g riivitud parmesani

Sulata taigen. Rulli taigen väga väheke õhemaks. Lõika taignast kolmnurgad. Lõika suitsupeekon väikesteks tükkideks ja säti piruka laiemalt osale mille peale raputa riivitud parmesani ning keera tainas selliselt rulli, et kolmnurga tipp jääb piruka peale. Küpseta 200c-ni eelkuumutatud ahjus u 15 minutit või kuni pirukad on pealt kuldsed.

* * *

Milka täidisega minicroissantid

vaja läheb:

500g pärmi- lehttainast

1 karp Milka toorjuustu

mandlilaaste

 

Sulata taigen. Rulli taigen väga väheke õhemaks. Lõika taignast kolmnurgad. Määri toasoe milka toorjuust taignale, raputa peale purustatud mandlilaaste ning keera tainas selliselt rulli, et kolmnurga tipp jääb piruka peale. Küpseta 200c-ni eelkuumutatud ahjus u 15 minutit või kuni pirukad on pealt kuldsed.