Krõbe sealiha juustukatte all koos Jamie Olivieri kirsstomatite, kappari ja palsamiäädikakastmega

Kuna mul arvuti display oli mõnda aega remondis siis nüüd hakkab järjest igasuguseid uusi retsepte tulemas. Selle toidu tegin ükspäev, kui ideed olid otsas ja liha kõrvale oli vaja miskit lihakõrvast. Sirvisin Jamie kokakooli raamatut – millest see kaste valmistatud sai. Siiski koostisosade suhe muutsin käepärasemaks aga mõnus vaheldus igapäevasele kartul-kastmele oli see igaljuhul.

sealiha_suitsujuustuga_webVajad:
400g sea välisfileed
5 viilu küüslaugu-suitsujuustu või tavalist juustu

paneerimiseks:
20g riivitud pecorino juustu
50g riivsaia
1 muna

Lõika seafileed 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, vasarda lihahaamriga toidukile all kergelt õhemaks. Sega pecorino juust riivsaiaga. Klopi muna lahti. Aseta lihale küüslaugu-suitsujuustu viil. Kasta liha munasse püherda mõlema küljega juustu riivsaiasegus ning prae õlis kuldseks.

kastmeks:
1 sl kappareid
10 kirsstomatit
1 küüslauguküüs
1 sl oliivõli
1 tl punet
15 g võid
2 sl palsamiäädikat
soola-pipart

Koori küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ning lisa pannile oliivõli. Lisa küüslauk, pune ja kapparid. Mõne hetke pärast lisa kirsstomatid. Maitsesta soola ja pipraga. Segades lisa hulka või ja paar supilusikat palsamiäädikat. Jäta kaste 3-5 minutiks keskmisele kuumusele. Serveeri kuumalt lihaga.