Üllatusega ricottakorbid

See retsept on tegelikult minu meespoole leiutis. Üks õhtu kui olin poodi minemas anti soovituslik ostunimekiri kaasa, kuna inspiratsioon vajas väljundit…. Ja nii läksgi, et tulin toidukraamiga koju tagasi ning võisin vabalt diivanile pikali visata, seniks kui magustoit mu kalli mehe käeläbi valmis. Maitse oli väga hea ning kuigi üldiselt valmistatakse kohupiimakorpe pärmitaignale siis meie ahjus valmisid need hoopis lehttaignal.

ricottakorbid_blog

Vajad (6 suuremat):
500 g lehttainast

250 g ricotta kohupiimapastat
1 muna
1,5 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla

3 õuna (pooleks lõigatud, kooritud ja südamik eemaldatud)
1 l vett
2 sl fariinsuhkrut
2 sl amaretto likööri (või mandlilikööri)

1. Aseta lehttaigen sulama. Samal ajal polita õunad, eemalda südamik ning koori ära. Pane vesi keema, sega sisse suhkur ning amaretto. Pane õunapoolikud siirupisse keema. Keeda madalal tulel kuni õunad muutuvad pehmeks (u 15-20 min).
2. Suru keskmise kausi abil või vastava pirukavormiga taigast 6 ketast. Tee noaga iga ketta keskele väiksem ring (see on vajalik, et eelküpsetades korbid oma vormi ei kaotaks). Kuumuta ahi 180Cni ning küpseta kuni taigen on kenasti helekollaseks ja kohevaks küpsenud.
3. Tõsta lusikaga siirupist õunad eelküpsenud põhjale, määri peale kohupiimasegu ning aseta uuesti ahju ning küpseta 180C juures seni, kui kohupiim on pealt kergelt kuldne. Jahuta pisut ning söö koos külma piimaga.

ricottakorbid_web2