Toorjuustukook šokolaadiga

Sügis on käes ja käes on aeg kapist välja otsida oma šokolaadivarud, et valmistada üks korralik sügisõhtune koogiamps. See kook on edasiarendus minu ammu valmistatud šokolaadiga juustukoogist, mida osad allikad nimetavad ka marmorkoogiks. Minule meeldib seda siiski kutsuda toorjuustukoogiks šokolaadiga, sest selles on külluslikult nii toorjuustu kui ka šokolaadi, mis kokku annab tõeliselt ideaalse ja suus sulava kaaslase kohvi juurde ning magusaisu rahuldamiseks piisab ka väikesest tükist.

šokolaadi_toorjuustukook_web

Vaja läheb:
170 g digestive küpsiseid
70 g võid

800 g maitsestamata toorjuustu
2,5 dl hapukoort
2 dl suhkrut
2 muna
1/2 tl vaniljepulbrit või 2tl vaniljesuhkrut

100 g 70% tumedat šokolaadi
175 g (1 karp) Milka toorjuustu

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ning demerara suhkruga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm koogivormi põhja.
2. Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vaniljepulbriga. Mikserda juurde hapukoor ning ükshaaval munad. Vala 3/4 toorjuustusegust küpsisepõhjale.
3. Sulata veevannil või mikrolaineahjus šokolaad. Järelejäänud segule mikserda juurde toasoe milka toorjuust ning kui segu on ühtlaselt helepruun, lisa juurde ka sulatatud šokolaad. Vala segu vormis olevale toorjuustu segule ning tõmba noa abil koogile siksakke, kuni tekib muster.
4. Küpseta 160C juures 1h15minutit. Küpsemisaja lõppedes keera kuumus maha ning jäta kook ahju tahenema. Jahtunult aseta vormile peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmkapis.