Suitsuse mekiga lõhefilee

See retsepti idee tuli jälle Rimi retseptilehtedelt, mille ükskord poest leidsin. Forelli asemel kasutasin lõhet, kuna siinsetes poodides müüdavatel forellidel on ebameeldiv mudamaitse juures.
Maitses  üllatavalt hästi ning ise ei oleks eales selle peale tulnud, et niigi rasvarikkale kalale veel peekon ümber mässida.

suitsune-l6he_web2

Vajad (4-le):
500 g lõhefileed
110 g toorsuitsupeekonit
soola-pipart

Serveerimiseks:
Basmati riisi

Kastmeks:
2 dl hapukoort
1 dl Felix kerge majoneesi
peotäis värsket murulauku
soola-pipart
sidrunimahla

Eemalda kalalt nahk ning luud. Lõika filee 4 tükiks ning poolita need veel omakorda. Maitsesta soola-pipraga ning mähi pikuti pooleks lõigatud peekoniviilud ümber kala. Küpseta 170 C ahjus kuni peekon on krõbe ja kala küpsenud. Keeda riis. Sega kokku kastme komponendid ning serveeri kala koos keedetud riisi ja kastmega.

suitsune-l6he_web