Lihtne ricotta-odrajahukarask

Ma ei oleks eales arvanud, et minust on karaski sööjat-tegijat, siiski kord kui lapsega poodi sattusin ja seal liikuvate toidulõhnade peale ta kõht tühjaks läks, otsustasin letilt haarata midagi tervislikumat kui saiakesed. Silma jäi odra-kohupiimakarask – laps sõi seda tõesti isuga, mistõttu otsustasin seda isegi proovida ning tõepoolest oli see väga maitsev. Mistõttu on see hiljemgi mu ostukorvi rännanud. Nüüd, kui sügis on akna taga ja rohkem on aega, et köögis toimetada, otsustasin proovida seda maitsvat pala ka ise valmistada – õnnestus suurepäraselt ning eriti maitsev on see soojalt taluvõiga, kuid ka järgmisel päeval on hea sellega üks tervislik võileib hommikukohvi kõrvale valmistada.

karask_web

Vaja läheb:
200 g ricotta kohupiima
2 dl piima või keefiri
2 dl odrajahu
1 dl nisujahu
1 muna
1 sl pruuni suhkrut
1 tl soola
1 tl söögisoodat
1 sl õli

Sega ricotta, piim, muna, sool ja suhkur. Sega mõlemad jahud soodaga ja lisa taignale. Viimasena lisa õli. Sega kõik taignaks. Kasuta kas lahtikäivat koogivormi või keeksi (leiva)vormi. Leivavormist on karaskit lihtne kätte saada kui kasutad vormi sees küpsetuspaberit. Vala tainas vormi ning küpseta 180 C juures 30-40 minutit, või kuni karask on pealt kenasti pruun. Keeksi(leiva)vormis küpseb karask pisut kauem (u 45 minutit).

karask_mix_web

*aluseks on võetud Tervislike teraviljaroogade kokaraamatust odrajahukaraski retsept.