Kerge Limoncello juustutort

Ma olen alati küpsetamata juustutorte pidanud küll maitsvateks, kuid alati on nad nii rammusad et vahest on lausa ühe tüki söömise järel tunne et võtaks peale ühe ampsu kiluvõileba. Kuigi ma üldiselt eriline sidrunitortide-kookide austaja ei ole, siis see kook oli isegi minu jaoks väga maitsev – ning mis peamine mõnusalt kerge. Limoncello on itaalia päritolu sidruniliköör ning viimaselt itaalia tripilt tõin kaasa ühe väikese suveniirpudeli, mille siis nüüd koogi sees ära kasutasin. Siinsetele lugejatele mõeldes, vaatasin üle ka meie kaubanduse alkoholiletid ning sealgi oli Limoncello kenasti müümiseks ritta pandud.

limoncello_webvajad:
160 g digestive küpsiseid
60 g võid
1/4 tl kaneeli

500 g  ricotta kohupiimapastat
380 g maitsestama jogurtit
2 sidruni mahl ja koor
4 sl mett
2 sl demerara suhkrut
50 ml Limoncellot
50 ml vett
7 želatiinilehte

1. Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kaneeliga. Suru küpsisesegu 24cm koogivormi põhja.
2. Pese sidrunid hoolega puhtaks ning riivi sidrunitelt koor. PS! väga hea nipp on kõik riivitud sidruni koor kergelt riivilt kätte saada kui surud küpsetuspaberi tüki enne sidrunit riivima hakates riivile ning hiljem eemaldad paberi koos riivi esiküljele jäänud sidrunikoorega. Pressi sidrunitest mahl (üks sidrun peaks andma u 50ml vedelikku) Lisa juurde 50 ml vett ning aseta želatiinilehed vedelikku paisuma.
3. Sega kokku ricotta kohupiimapasta, maitsestamata jogurt, mesi, suhkur, sidrunikoor ja Limoncello.
4. Sulata želatiin asetades nõu milles on paisunud želatiin, keeva veega täidetud anumasse. Sulata kuni želatiin on muutunud vee sarnaseks. Jahuta pisut. Sega paar lusikatäit ricottasegu želatiinisegusse ning sega ettevaatlikult et täidis korralikult seguneks.
5. Vala kogu täidis küpsisepõhjale ning aseta vähemalt 5h kuni üleööks külmikusse tarretuma.
serveerimiseks kasta vorm koos koogia u 3cm sügavusse vette. Kuivata ning ava vorm ning serveeri.

limoncello_tort_blog