Bruschettad spinati ja ricottaga

Mõnus vaheldus tavapärastele bruchettadele, mis sobivad nii suupisteks veini kõrvale kui ka niisama näksimiseks.

spinati_ricotta_bruchetta_web

Vajad:
8 viilu ciabatta saiaviilu
oliivõli

100 g beebispinati lehti
15 g võid
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
2 küüslauguküünt

150 g ricotta kohupiima või kohupiimapastat
2 tl sidrunimahla
soola-pipart

1. Määri ciabatt asaia viilud oliivõliga ning küpseta ahjus krõbedaks.
2. Haki spinatilehed väiksemaks ning loputa jooksva vee alt läbi. Pane pannile või sulama, lisa sulanud võisse hakitud küüslauguküüned. Lisa juurde kurnatud spinatilehed ning prae kuni liigne vedelik on spinatist aurustunud. Maitsesta muskaatpähkli ja vähese soolaga.
3. Maitsesta ricotta soola ja sidrunimahlaga.
4. Tõsta krõbedatele saiadele veel soe spinatisegu ning kata ricottaga. Jahvata peale pisut värsket pipart ning söö kohe.