Õunane ricottakook kamapõhjal

Õunaaeg on käes ning õuntest peab lisaks moosi ja mahla tegemisele kindlasti valmistama ka õunakooki. See kook on teistsugune justnimelt kamapõhja poolest, mida olen varemgi valmistanud ning annab koogile eriliselt mõnusa kodumaise nüansi.
PS! Võtsin osa selle retseptiga nami-nami kooskokkamise teemast “Parimad Õunakoogid”

kama6unaakook_web3

Põhi: 
80 g võid
1,5 dl kamajahu
1 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
1 munakollane

Vahele: 200 g kooritud ja kuubikuteks lõigatud õunu

Täidis:
200 g kooritud ja puhastatud õunu
0,5 dl vett
1 sl demerara suhkrut

500 g ricotta kohupiimapastat
1 (50 g )pakk vaniljekastme pulbrit + 0,5 dl vett või piima
150 g hapukoort
2 sl demerara suhkrut
2 tl sidruni mahla
1 muna
1 munavalge

Valmistamine:
1. Sega suhkur, kamajahu ja nisujahu. Haki jahu sisse või ning näpi tainas ühtlaseks puruks. Viimasena lisa munakollane. Vormi taignast pall ning aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.
2. Valmista täidise sisse õunapüree. Selleks pane puhastatud ja tükeldatud õunakuubikud koos vee ja suhkruga keskmisele kuumusele keema. Keeda kuni õun muutub klaasjaks (mul kulus u 7 min vmt) ja segu ei ole enam väga vesine.
3. Poole tunni pärast rulli tainas kahe kile vahel kuni see on u 24cm koogivormi põhja suurune ning vooderda vormi põhi taignaga. Küpseta 200C ahjus 10-15 minutit.
4. Valmista täidis, selleks sega omavahel ricotta kohupiimapasta, hapukoor, demerara suhkur, sidrunimahl ning eelnevalt valmistatud ja jahtunud õunapüree.Sega hulka ka piimaga või veega segatud vaniljekastme pulber ning vahustamata muna. Vahusta munavalge ning sega ka see ettevaatlikult täidisesse.
5. Aseta puhastatud ja kuubikuteks lõigatud õunad küpsenud koogipõhjale, vala peale täidis ning küpseta 175C juures 40-45 minutit või seni kui kook pealt on kuldne ning täidis on keskelt veel pisut vedel. Jahuta kook avatud ahjuuksega ahjus ning lase enne serveerimist täielikult maha jahtuda.

kama6unaakook4_web