Klassikalised bruchettad

Suvisel ajal on need suupistesaiad asendamatud. Talvisel ajal saab neid valmistada kaupluses pakutavatest kirsstomatitest. Bruschettad on pärit itaalia köögist ning serveeritakse kui eelroa või suupistena. Traditsiooniliselt on bruschetta röstitud sai, mis on määritud küüslaugu oliivõli ning soola ja pipraga. Valikuliselt saab brushettat katta kas parma singi, mozzarella, seente, tomati vmt. Minu variant sisaldab tomatit, küüslauku, basiiliku segu, mille tippu läheb veel katma mozzarella juust, See on muide ka kõige tavalisem bruchettade katmisviise ning itaalias väga levinud. Igatahes on see suupiste nii neetult maitsev, et never ei saa sellest vist küllalt.

bruschetta_web2

Vaja läheb:
Ciabatta saia
tomatit
küüslauku
värsket basiilikut
oliivõli
soola
pipart
mozzarella juustu

Esmalt valmista tomatikate, selleks haki tomat väikesteks kuubikuteks. Sama tee küüslaugu ja värske basiilikuga. Lisa segule pisut soola ja pipart ning aseta külmkappi vähemalt 1h maitsestuma. Kui tomatikate on maitsestunud lõika saiad viiludeks. Määri vähemalt saia alumine pool kergelt oliivõliga. Määri oliivõliga katmata saiapoolele tomatikate ning kata mozzarellaviiludega. Küpseta grillil või ahjus (180C juures) kuni juust on kergelt sulanud ning sai kuldselt pruun ja krõbe. Ettevaatlik tuleb siiski olla grillil küpsetades, kuna saiad võivad väga kõva kuumusega ära kõrbeda.

bruschetta_web