Toitev salat mahlase pardifileega

Kiire ja lihtne roog, mis eeldab küll eelnevalt valmiskeedetud kartuleid. Samuti ei tasuks peljata pardi valmistamist, sest selliselt valmistamine on suhteliselt lollikindel.
pardisalat_web

Vaja läheb 2-4 le:
1-2 pardi rinnafileed
soola
pipart

Salatiks:
rooma salatit
rukolat
tomatit
5-6 keedetud kartulit

Salatikaste:
1 sl oliivõli
1 tl sidrunimahla
1 tl valget veiniäädikat
soola
pipart

1. Valmista pardirinna filee
1.1. Lõika pardifileel nahk pealt ruuduliseks, et kuumutamisel saaks enamus rasvast välja voolata.
1.2. Aseta pardirind külmale pannile, nahk allapoole ja keera temperatuur maksimumini ning lase rasval 10 minutit sulada. Pruunista nahapoolt, kuni see on kaunilt pruun ja krõbe. Maitsesta praetud pool soola-pipraga.
1.3. Pruunista ka teine pool ning maitsesta.
1.4. Tõsta liha, nahk ülevalpool, ahju 200°C juurde ja lase umbes 5 minutit järelküpseda. Täpsem aeg sõltub filee suurusest, pigem küpseta vähem, kui liiga palju.
1.5. Keera rinnafileed fooliumisse, jäta 10 minutiks seisma, et mahlad kinni jääksid.

2. samal ajal kui liha nö tõmbab rebi roheline suupärasteks tükkideks, poolita tomatid ja lõika kartul sektoriteks. Sega kokku salatikastme komponendid ning vala taldrikule asetatud salatimaterjalile.
3. Viiluta liha ning aseta salatile.