Sõstrakook kreemise ricotta täidisega

Meie kodumaal ei ole vist koogisõpra, kes juubelitordi pulbrist ei ole midagi kuulnud. Kuigi mina ei ole sellest valmistatud kookide sõber olin siiski mingiks puhuks selle endale sahtlisse soetanud. Pakendi juhendi järgi ei valmistaks ma seda vist kunagi aga ka laialt levinud kohupiim ja pulber kihiti laotuna ei istu see kook mulle – tundub kuidagi kuiv ja liiga magus. Täna, sain ämmalt 2kg mustsõstraid ja u samapalju punaseid sõstraid hakkas koogiisu kusagilt ajusopist kratsima, mispeale tegingi hilisõhtul a´la kapist kokku ühe koogi. Etterutates võin öelda, et kook sai superhea ning ammu pole meie pere peamise koogikriitiku suust kuulnud sõnu : super super super!

Kook ise maitseb mõnusalt magus, marjaselt hapukas, milles on kreemine ricottatäidis ning krõbe kate – mida veel ühelt koogilt soovida võib kui mitte kõik eelpool nimetatut.

sostrakook3_blog

Põhja jaoks:
150 g digestive küpsiseid
50 g võid

Täidisesse:
250 g ricotta kohupiimapastat
250 g 20% hapukoort
4 sl Vilma Juubeli tordipulbrit
2 muna
1 sl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
150 g mustsõstraid (sobivad ka külmutatult)
100 g punaseid sõstraid (sobivad ka külmutatult)

Kate:
100 g võid
ülejäänud pakk Vilma Juubeli tordipulbrit
1 sl sidruni mahla

1. Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Vahusta munad ja suhkur vispliga kergelt vahtu, sega juurde ricotta, hapukoor, vaniljeekstrakt ning 4 sl juubeli tordipulbrit, Sega korralikult ühtlaseks ning vala küpsisepõhjale.
3. Puista täidise peale punased sõstrad ja mustsõstrad.
4. Sulata või ning vala sulavõisse järelejäänud Juubeli tordiplber ning mudi seni kui tekib purutaoline mass. Puista valminud puru täidisele.
5. Küpseta kook 200C-ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit ning lülita ahi valja ava ahjuuks ning jäta kook sinna tahenema.
Serveeri jahtunult!

sostrakook2_blog

sostrakookmix_blog