Ricotta-küpsisekook maasikatega

Enne kui päris sügis kätte tuleb likvideerin oma laiskuse võla, mille ma maasikahooaja lõpetuseks valmistasin, ehk siis saage tuttavaks koogiga mida ei pea küpsetama – valmib kiirelt ning maitseb imehästi – nagu ikka :P. Küll aga tuleb kooki kahvli sisse löömisega oodata vähemalt öö, kuna kook vajab külmikus tahenemist.

küpsisekook2web

Vaja läheb:
500 g maasikaid (või teisi marju)
750 g ricotta kohupiimapastat
2 dl vahukoort
1 pakk Selga kondenspiima küpsiseid
1,5 dl suhkrut
10 g želatiini
1/4 tl purustatud vaniljet

Purusta küpsised pisut väiksemaks(kuid ära neid liiga väikseks pudista) ja lõika maasikad neljaks. Tõsta želatiin 1 dl vette paisuma. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga. Sega ettevaatlikult juurde ricotta. Sulata želatiin kuuma veega täidetud anumal, jahuta pisut ning sega ettevaatlikult vahukoore-ricotta täidisega. Lisa küpsised ja maasikad ning sega kiirelt ühtlaseks. Täida küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivorm seguga ning aseta ööseks külmkappi.
Serveeri värskete maasikatega või muude marjadega.

küpsisekook6_web

küpsisekook_mix_web