Ricotta juustukook

cheescake_3_web

Juustukook ei pea olema sugugi valmistatud toorjuustust. Äärmiselt lihte on seda valmistada ka ricottast. Lahjem ning tervislikum viis koogiga maiustada on igatahes sellise koogiga kui endale seda luksust keelata – mina seda endale ei keela ja ei pea sugugi selga tõmbama kapis kõige suuremad leiduvad

cheescake_4_web
Põhi:
150 g digestive küpsiseid
50 g võid

Täidis:
600 g ricotta kohupiima või kohupiimapasta
300 g hapukoort
2 dl suhkrut
3 muna
1 tl vanilje ekstrakti (1/2tl vaniljepulbrit)
1 sl vedelat mett
pisut riivitud sidrunikoort

vahele 2,5 dl mustsõstraid või muid marju sh sobivad ka külmutatud marjad.

cheescake_web

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Kata 24- cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsisepuruga.
2. Kata põhi marjadega.
3. Sega kõik tädise komponendid ühtlaseks massiks. Vala ettevaatlikult küpsisepõhjale ning küpseta 180 C ahjus 40-45 minutit. Võta kook ahjust välja (kook peab ajust välja võttes olema keskelt pisut võbisev) kata kook fooliumiga ning lase toas täielikult maha jahtuda. Aseta üleööks külmkusse.
4. Kata kook marjadega või naudi niisama värskelt valmistatud kohvi kõrvale.

cheescake_2_web