Miniquiched kukeseene ja ricottaga

Hea viis valmistada prantsusepäraseid lahtiseid pirukaid ehk miniquiched muffinipannis, nii on lihtne ja käepärane viis neid maitsvaid ampse pakkuda suupisteks või kaasa võtta piknikule. Kui muffinipanni käepärast ei ole saab samade kogustega valmistada ka ühe suure piruka, kuid siis oleks vajalik pirukapõhi enne täidise lisamist eelküpsetada 10-15 minutit.

quiche_web

Taigen: (12tk)
100 g ricotta kohupiimapastat
75 g  võid
3 dl jahu
1/4 tl soola

Täidis:
300 g kukeseeni
150 g Otto ricotta kohupiimapastat
100 g riivitud juust
35 g suitsusinki
2 muna
1 dl vahukoort
1 sibul
soola

1. Valmista taigen, selleks mudi toasoe või jahu, soola ja kohupiimapastaga ühtlaseks. Vormi taignast vorsti kujuks, mässi toidukilesse ning aseta u 30 minutiks külma.
2. Määri muffinipanni pesad rasvainega. Tõsta külmikust tainas välja. Lõika vorstikesest 12 ühesuurust ketast ning rulli jahuga üle puistatud laual võimalikult õhukesed u 12 cm läbimõõduga ketast. Täida muffinipanni pesad taignaga ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
3. Kuumuta ahi 180C-ni. Tükelda sibul ning kukeseened. Sulata pannil või ning prae kukeseened ja sibul kuni üleliigne vedelik on seentest eraldunud. Lisa tükeldatud suitsusink ja prae paar minutit.
4. Vahusta munad, lisa ricotta, vahukoor, sool ja pipar.
5. Võta külmikust muffinivorm välja, täida pesad kukeseene-singitäidisega ning ricotta munatäidisega. Riputa üle riivitud juustuga. Küpseta 180C ahjus u 25 minutit.