Kukeseene-suitsujuustu püreesupp

Kõik seenevihkajad peaksid seda suppi proovima. Mina, kui põline mitte-seenesööja olen hakanud seeni ehk siis kukeseeni sööma ja see supp oli niivõrd hea, et ka järgmisel päeval kraapisin potipõhjast viimsegi jäänuse.

kukeseenesupp_web

vajad:
450 g kukeseeni
1 sl võid
240 g suitsujuustu
2 küüslauguküünt
2 viilu saia (koorteta)
1 sibul
1 l vett
1 köögivilja puljongikuubik

1. Puhasta seened mustusest, tükelda. Sulata potis või ning pane seened sinna praadima, Tükelda sibul ning küüslauk ning lisa seentele. Kuumuta kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud.
2. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa seentele. Lase õrnalt keema.
3. Koori suitsujuust ning riivi jämedama riiviga peeneks (riivi puudumisel võid suitsujuustu ka tükeldada) Lisa supile ning sega pidevalt, kuni juust on täielikult sulanud. Lisa supile saia tükid ning püreesta kuni supp on kreemise kontsistentsiga. Lase õrnalt keema ning vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kindlasti trühvliõliga, see teeb supist tõelise maitsenaudingu.