Suvised marjamuffinid martsipaniga

Suvi on aeg, millal eriti pliidi või ahju äärde ei tõmba, seda enam, et temperatuur on tihtipeale nii 30C kanti ning ahju kuumaks ajamine oleks toa temperatuuri eriliselt karm kohtlemine. Lisaks on meie pere liikmetest 3/4 on sünnipäevad just suvisel ajal ning kuna siis niiehknaa tuleb midagi valmistada ei viitsigi palju aega köögis vaaritamisele raisata vaid on lihtsam panna liha või kala grillile ja kõrvale valmistada kiire värske salat ning kõht ongi jälle täis. Täna aga, tuli mul suhteliselt suvisele ilmale totaalne magusa isu ning linnast tulles saigi pirita turult kiirelt läbi käidud ning värskeid vaarikaid ja mustikaid toodud. Kapis aga ootas moonikoogist järgi jäänud martsipan mis maanduski koos suvemarjadega muffinites. Maitse oli suveliselt värske ja mõnusalt magus. Järele jäänud marjadest ning vähesest suhkrust valmistasin veel vaarika-mustika toormoosi, mis muffinitele peale niristades andis eriliselt piduliku välimuse ning veelgi marjasema maitse. Praegu seda kirjutades tuligi isu järgmise järgi minna ning ilmselt hommikuks siit enam miskit järgi ei jää 🙂

marjamuffin2web

Vaja läheb (12 tk):
5 dl jahu
170 g riivitud martsipani
120 g võid
2 muna
2 dl piima
1 dl demerara suhkrut
1 sl sidrunimahla
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl jahvatatud vaniljet
150 g mustikaid
200 g vaarikaid

Sulata või. Sega jahuga pool suhkrust, küpsetuspulber, sooda ja jahvatatud vanilje. Lisa võile toasoe piim, riivitud martsipan ning sidrunimahl. Vahusta munad ülejäänud suhkruga kohevaks vahuks ning lisa või ja martsipanisegusse. Lõpuks lisa kuivained ning sega korralikult läbi. Viimasena lisa värsked mustikad ja vaarikad. Täida muffinipanni pesasse asetatud pabervormid ääreni taignaga ning küpseta 190C juures 20 minutit.

marjamuffin3web