Ahjus valmistatud köögivilja-hakkkotletid

Üks äärmiselt lihtne viis sööta lastele köögivilju, kui nad neid eriti süüa ei soovi. Või hea vaheldus tavalistele kotlettidele. Minu pere liikmetele maitses see samuti, nagu mu sõbranna Kairi perele, kellelt sellise suurepärase kotletiidee sain.

köögiviljakotletid2_web

Vaja läheb (16-18tk):
400 g hakkliha
3 kartulit
2 porgandit
1 suvikõrvits
2 viilu saia
2 šarlottsibulat
2 küüslauguküünt
1 tl soola
0,5 tl pipart
0,5 tl sidrunipipart

Riivi kõik köögiviljad peeneks ning sega hakklihaga. Mudi sai pudiks ning lisa köögivilja-hakklihasegule. Lisa purustatud või küüslaugupressist läbi vajutatud küüslauk. Maitsesta soola, pipra ja sidrunipipraga. Vormi keskmised pätsikesed ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200C ahjus u 30 minutit. Serveeri värske salati või külma kastmega.

köögiviljakotletid_web