Täidetud suvikõrvitsad

Maasika aeg hakkab varsti läbi saama aga see eest jõuab kätte suvikõrvitsate valmimise aeg. Selle täidetud suvikõrvitsa ideele tulin, kui ükspäev Jamie saadet vaatasin ja seal täidetud kõrvitsaõisi valmistati. Need toidud pole küll üldse omavahel seotud aga just selle saate ajal tekkis idee täita suvikõrvits lihatäidisega.

täidetud_suvikorvits_web

Vaja läheb (4le):

2 suvikõrvitsat
180 g veise hakkliha
50g ricotta kohupiima
4 viilu juustu
1 viil saia
1 šarlottsibul
1 muna
2 sl ketšupit
2 tk küüslauguküünt
1 sl võid
tüümiani
soola

Lõika suvikõrvitsad pooleks. Kraabi lusikaga (või nt jäätisekulbiga) sisu välja. Kuna suvikõrvitsas on palju vedelikku aseta täidise valmistamise ajaks köögipaberi sisse. Kuumuta pannil ,keskmisel kuumusel, või ning lisa tükeldatud küüslauk, šarllottsibul ning tüümian. Kui maitsed on segunenud lisa hakkliha ning prae liha kergelt läbi. Tõsta kõrvale. Lõika sai väikesteks kuubikuteks. Täidise valmistamiseks sega kokku suvikõrvitsatest välja kraabitud sisu, saiakuubikud, muna, hakklihasegu, ketšup ning ricotta. Sega ühtlaseks ning maitsesta vajadusel pisut soolaga ning jäta külmikusse umbes 1 tunniks maitsestuma. Mässi suvikõrvitsad paberist lahti, maitsesta soolaga ning täida täidisega. Kata juustuviiluga ning küpseta 175C juures 20 minutit.

täidetud_suvikorvits_web2