Spargel pošeeritud munaga

See spargel on üks imeliselt hea asi küll. Siiani olin vaid lugenud, kuidas blogitajad muudkui kiidavad spargit ja Kongo talu, ise ei olnud näinud, teinud, maitsnud. Ootasin juba ammu, et meie taluturule neid müüki tuleks, aga ei tulnud ning keskturule polnud ka asja. Kui hooaeg oli juba  läbi saamas, avastasin sparglid pirita turul müügilt. Hind küll jahmatas, 33 Eurot kilo, seda enam et nädal tagasi Barcelona turul oli kilo hind vaid 1,5 Eurot, siiski hinnast olenemata otsustasin selle ära proovida. Tassisin väikse pundi koju ja kuna retsepte, mis tundusid nii head oli nii palju, osutus otsustamine suhteliselt keerukaks. Lõpuks võtsin aluseks Jamie Olivieri mitu retsepti ja ühendasin need omavahel aga praeahju asemel kasutasin grilli, mistõttu spargli pead pisut tumedaks kiskusid. Maitseomadusi see õnneks ei rikkunud ning spargel jäi seest mõnusalt krõmpsuks. Lõppkokkuvõttes oli see suurepärane eelroog ja järgmisel spargli hooajal kavatsen kasvõi ekstra keskturule selleks puhuks minna, et see hea, toitev, kasulik (kuna sisaldab rikkalikku toitainete ja vitamiinide kokteili sh foolhapet) ja krõmpsuv köögivili koju tuua. Isegi toorelt oli see väga mõnus, ning mu 1 aastane arvas, et pildistavate hulgast on täpselt 1 üleliigne ja sobib paremini talle kõhtu kui mulle pildile.spargelmix_web

spargel_web

Vaja läheb:
12 keskmist sparglivõrset
70g Prosciutto crudo sinki
3 muna
pisut äädikat
musta pipart

Mähi sparglivõrsed prosciutto sisse nii, et tipud jäävad välja, nirista üle oliivõliga ning küpseta 200C ahjus või grillil kuni prosiutto on krõbe. Samal ajal valmista munad, selleks lase suures potis (milles on 5-8cm vett) vesi keema. Pane keevasse vette sorts äädikat. Löö munad katki ning libista kohvitassi või kulbiga madalalt vette. Keeda 1 minut, peale seda kata pott kaanega ning tõsta tulelt ära ja lase veel 2-3 minutit seista. Tõsta vahukulbiga taldrikule ning kui spargivõrsed on valmis aseta nendele. Jahvata peale musta pipart.