Ricotta pirukad tomati ja basiilikuga

Suuurepärased, kiiresti ja lihtsalt valmistatavad suvepirukad, mida võib valmistada ühe suure plaadipirukana, portsioni suurustena õhtu- või lõunasöögiks rohelise salatiga või väikeste pirukatena suupisteteks lauale panemiseks.

ricotta pirukas_web

Vaja läheb:
500 g lehttaigent
400 g kirsstomateid
2 pakki (400g)  ricotta kohupiima
2 dl värskelt riivitud parmesani juustu
1 dl  klassikalist majoneesi
1 dl 2,5% piima
värsket basiilikut
pisut soola ja pipart

1. Kui kasutad külmutatud lehttaigent, sulata see toatemperatuuril täielikult üles. Lõika vastavalt soovile: suupistelauale panemiseks ruutudeks, portsioni valmistamise puhul piklikuteks või jäta lõikamata, kui soovid suurt plaadipirukat.
2. Sega kokku ricotta kohupiim, majonees ja piim. Maitsesta vähese soolaga. Määri ricottasegu paksu kihina taignale, nii et ääred jäävad u 1-1,5 cm ulatuses katmata.
3. Pese tomatid ning lõika pooleks. Aseta tomatid kumer pool alla ricottale.
4. Tükelda basiilikulehed peeneks ning riputa tomatitele, millele riivi peale parmesani. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
5. Kuumuta ahi 200c-ni. Küpseta pirukaid u 15 minutit või kui pirukad muutuvad kuldseks.
Serveeri värske salatiga.

ricotta väiksed pirukad_web