Omlett tomati ja ürdise ricottaga

Selliste soojade suveilmadega ei ole mingit tahtmist pliidi juures pikalt aega veeta ja isu raske toidu söömiseks puudub sootuks. Täna, kui powerjoogast näljast nõrkenuna koju naasesin, külmiku kapiukse avasin ning sealt leiduvast endale ühe ääretult maitsva lõunasöögi roa valmistasin, leidsin et, see oli niivõrd maitsev, et tasub jagamist ka teile, mu blogilugejad. Kuigi mina sõin seda lõunasöögiks siis sobib see kõhtu täitev ning väga maitsev omlett ka hommikusöögiks. Koguse panen kirja 2-3le, kuigi ise tegin seda ainult endale ja poole väiksemate kogustega.

omlett_web

Vaja läheb (2-3 le):
4 muna
16 kirsstomatit
2 vart basiiliku lehti
soovi korral 1 dl riivitud parmesani või tavalist juustu
200 g  ricotta kohupiima
2 sl karulaugupestot
2 tl  võid
1 tl oliivõli
soola
pipart

Klopi munad korralikult lahti, maitsesta vähese soola ja pipraga. Poolita kirsstomatid ning eemalda basiilikulehed vartelt. Kuumuta pannil või ja oliivõli ning pane pannile kirsstomatid, maitsesta vähese soola ja pipraga. Prae kirsstomateid pisut aega (u 1 minut), vähenda kuumust ning lisa hakitud basiilikulehed ning jätka segades praadimist. Pisut aja pärast kalla pannile lahtiklopitud muna. Prae keskmisel kuumusel kuni muna hakkab hüübima. Lisa juust.
Täidise jaoks sega ricotta karulaugupestoga ning maitsesta vähese soolaga. Kui omlett on valmis aseta taldrikule, jaota ühele poole täidis ning tõsta omleti teine pool peale.