Brushettad maasikate ja ricottaga

Maasika hooaeg on alanud ning lisaks magustoidule sobib see suurepärane mari ka ideaalselt soolaste toitudega ning rukola, saia ja ricottaga maitseb see imehästi. Superhästi sobib see aga algavasse palavasse kuuma suveilma hea külma valge veini kõrvale. retsepti idee pärineb Tastefood blogist.maasika_brushetta_web

maasika_brushetta_web5

Vaja läheb 3-4le:
4-5 maasikat
2 sl maasika palsamiäädikat (võib kasutada ka tavalist)
5-6 viilu ciabattat
2 dl ricotta kohupiimapastat
peotäis rukolat
riivitud sidrunikoort
oliivõli
soola
pipart

Lõika maasikad viiludeks ning aseta kaussi koos palsamiäädikaga marineerima. Lõika ciabattast viilud, määli oliivõliga (mina kasutasin trühvlimaitselist oliivõli) aseta ahju või rösti grillil. Sega ricotta hulka pisut soola. Kui saiad on krõbedad võta ahjust või grillilt ära ning lase pisut jahtuda. Vahepeal tõsta maasikad palsamiäädikast köögipaberile nõrguma. Kui saiad ei ole enam tulised määri ricottasegu saiale, riivi peale pisut sidrunikoort. Kata saiad rukolaga ja kõige peale aseta maasikad, jahvata peale värsket pipart ning naudi!

maasika_brushetta_web4

maasika_brushetta_web3

maasika_brushetta_web2